В «Атомсервісі» планують зробити допомогу військовим шпиталям регулярною

Компанія "Атомсервіс" – найбільший постачальник продовольчих продуктів для української армії – передала Київському клінічному військовому госпіталю 100 флаконів антибіотика "Азеонам" та 50 наборів для епідуральної анестезії. 

Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії у Facebook. 

Як розповів директор компанії Олександр Савченко, "Атомсервіс" сам вийшов з ініціативою допомоги медзакладу. 

Відео дня

"Ми написали листа керівництву госпіталя, щоб з’ясувати їхні нагальні потреби. Виявилося, що найбільша потреба якраз в антибіотиках та наборах для епідуральної анестезії. Ми швидко відреагували на запит і доставили до шпиталю 100 доз антибіотика "Азеонам" та 50 епідуральних наборів виробника Perifix. Потреба в цих ліках була настільки велика, що, коли ми привезли їх до шпиталю, медпрацівники мало не вихопили з рук кілька флаконів – потрібно було терміново надати допомогу нашим бійцям. 100 доз, які ми привезли до госпіталя, дозволить врятувати життя 50 воїнів", - розповідає Олександр Савченко.

Як стверджують представники шпиталю, дуже часто до них потрапляють бійці, які потребують ампутації кінцівок. В таких випадках Азеонам є найкращою післяопераційною терапією. Адже це антибіотик широкого спектру дії, має мінімум побічних ефектів, не знищує мікрофлору та сприяє швидшому загоєнню ран.

'Атомсервіс' передав Київському військовому госпіталю антибіотики та катетери

В "Атомсервісі" кажуть, що планують зробити допомогу військовим шпиталям регулярною. Найближчим часом необхідні ліки буде доставлено до Білоцерківського військового госпіталя та Окремій президентській бригаді. 

Як повідомлялося, ТОВ Атомсервіс працює на українському ринку з 2016 року у сфері забезпечення продуктами харчування та є найбільшим постачальником продовольства для української армії. У червні 2023 року компанія виграла 7 лотів у перших з повномасштабного вторгнення відкритих торгах Prozzoro і уклала з Міноборони договори на забезпечення продуктами харчування близько 250 тисяч військовослужбовців ЗСУ у 12 областях України. 

'Атомсервіс' передав Київському військовому госпіталю антибіотики та катетери