25 вересня у Харківській області зазнав катастрофи військовий літак Ан-26 / фото facebook.com/olexiykucher.kh

Президент України Володимир Зеленський заявив, що церемонія прощання з усіма жертвами катастрофи Ан-26 у Харківській області може відбутись після ідентифікації тіл усіх загиблих через 2-3 тижні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час спілкування зі ЗМІ в рамках поїздки до Вінницької області. Трансляція заходу велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожУ Харкові попрощались із загиблим у катастрофі Ан-26 курсантом Віталієм Вільховим (фоторепортаж, відео)

Відео дня

У відповідь на запитання, коли відбудеться церемонія прощання з усіма загиблими в авіакатастрофі на Харківщині, Зеленський сказав: «Ви бачите зі скількох областей загиблі наші хлопці…, як і курсанти, так і екіпаж. Що стосується церемонії – поки що повинна попрацювати експертна комісія. Вони ідентифікують тіла загиблих», - зазначив президент.

«Мені сказали і голова ДБР, і підтвердили в Міноборони, що це може бути після роботи через 2-3 тижні. Я розумію, що такі речі треба терміново робити, особливо цього чекають перш за все рідні та близькі. Мої співчуття їм. Через 2-3 тижні, я думаю, це буде можливим», - додав Зеленський.

Також за словами глави держави, уряд працює над тим, щоб кожна родина жертв авіакатастрофи отримала гроші для підтримки.

Авіакастрофа на Харківщині: деталі трагедії

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • ДБР назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові, 29 вересня, відбулась церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих в авіакатастрофі травм помер у лікарні.
  • Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявляв, що експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.