Шольц і Зеленський підпишуть у Берліні двосторонню угоду про безпеку / скріншот

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підпишуть у Берліні двосторонню угоду про безпеку. Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Як підтвердив речник німецького уряду у Берліні, Зеленський та Шольц проведуть зустріч. Зокрема, очікується, що як і у Франції, між Україною та Німеччиною буде підписана двостороння безпекова угода.

Процес підготовки до підписання цих безпекових угод був розпочатий на саміті НАТО у Вільнюсі в липні минулого року. Тоді голови держав і урядів Альянсу погодилися, що окремо країни-члени укладуть довгострокові безпекові угоди з Україною.

Відео дня

Угоди про співпрацю у сфері безпеки

12 січня Україна і Велика Британія підписали історичну безпекову угоду. Як сказано в документі, якщо у майбутньому відбудеться російський напад, Велика Британія забезпечуватиме Україну невідкладною і терміновою допомогою з метою відбиття агресії як на суходолі, так і у морі та повітряному просторі. Крім того, йдеться про надання Україні сучасних видів озброєння.

Завтра, 16 лютого, президент Франції Еммануель Макрон та президент України Володимир Зеленський у Парижі підпишуть безпекову угоду. Укладення договору відбудеться у президентському Єлисейському палаці.

Вас також можуть зацікавити новини: