Експерти вважають, що Зеленський має йти на другий термін / скріншот

Керівник соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович заявив, що якщо Володимир Зеленський не піде на другий президентський термін, то вже зараз треба готувати наступника. За його словами, раптовість в цьому питанні може викликати катастрофічні соціальні наслідки.

"Це страшне питання. Я, дивлячись на якісь рейтинги довіри, я розумію, що там порожнеча. Якщо він не йде, то там – нікого. Я маю всі рейтинги довіри людей, яких якось можна міряти. Це треба – для того, щоб президент не пішов на вибори, – він вже повинен готувати наступника. Бо ця держава просто в тартарари розвалиться, якщо він не піде на вибори. Це моя точка зору", - заявив Антипович в ефірі програми "УП-2",

Експерт пояснив, що Зеленський однозначно увійшов в історію, а за час повномасштабної війни в Україні зарекомендував себе як "номер 1 та світовий лідер". Зараз президент має найвищу довіру українців.

Відео дня

Однак сильний лідер, якому довіряють, буде потрібен Україні і після війни – адже тоді розпочнеться дуже важкий повоєнний період і при цьому залишаться питання економіки, корупції, необхідності реформ, подальшої співпраці з міжнародними партнерами.

Також це буде важко й психологічно - люди якийсь час просто не знатимуть, що робити – їм треба буде пройти певний період адаптації до іншого життя. У такий період почути, що Зеленський не піде у президенти, буде дуже непросто, оскільки громадяни не знатимуть, кого ж обрати.

З парламентськими виборами все буде значно простіше. На думку соціолога, половину партій українці "точно будуть обирати серед нових партій, яких ми ще не знаємо, які мають створитися". Крім того, знову буде "запит на нові обличчя, але на нові обличчя не зразка 2019 року, а на нові обличчя, які зараз на фронті, умовно кажучи", тобто запит "на геть іншу якість політики".

Новий президентський термін Зеленського

У 2021 році український лідер повідомляв, що не ухвалив рішення про другий термін і дивитиметься на наявність підтримки суспільства. 

Після початку повномасштабної війни в Україні Зеленський заявив, що не жалкує, що балотувався на пост президента.

За даними американського публіциста Кріса Уіппла, на президента Зеленського було скоєно (або планувалося вчинити) щонайменше 12 спроб вбивства. В ОП підтвердили, що на українського президента робили замах не менше 10 разів.

Вас також можуть зацікавити новини: