president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що зі спробами змістити його з поста президента достроково він буде боротися "до останнього".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону "30 запитань президенту України", присвяченому "екватору" його каденції.

"Щодо другого терміну, я точно не вирішую це питання, його вирішуватиме суспільство. Я не прийняв це рішення. І воно не буде пов'язане з форматом майбутньої коаліції. Я не планую таку складну стратегію. Воно буде пов'язане з підтримкою моєї особистості народом України і з виконанням мною (обіцянок - УНІАН), а не з маніпулятивними рейтингами. І приймати це рішення точно буду з сім'єю, оскільки в мене вже дорослі діти, оскільки вони всі страждають через мою професію. Моя донька вже у тому віці, коли їй потрібен простір, вона не хоче жити з охороною. Тому приймати це рішення я буду пізніше", - зазначив президент.

Відео дня

Читайте такожВ ЄС хочуть, щоб ми почали спілкуватися з Росією - Зеленський

Щодо зміни порядку президентських і парламентських виборів Зеленський сказав, що "є дійсно питання щодо тлумачення Конституції, я вважаю, що депутати звернуться до Конституційного суду, якщо захочуть, і Конституційний суд має відповісти".

Щодо ймовірності дострокових президентських виборів президент зауважив, що не думає про них. "Я не буду боротися за владу. Я борюся за Україну, за важливі речі, які я можу зробити, прагну закінчити війну. Але якщо говоримо про силовий тиск, щоб я раніше пішов – це вже інша історія. Якщо так буде, то ви побачите абсолютно зворотній ефект. Тоді я нікуди не піду і буду боротися до останнього", - заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, у п'ятницю, 26 листопада, відбувається прес-марафон "30 запитань президенту України". Захід розпочався о 12:00 і триватиме три години. Він присвячений екватору каденції Зеленського.

Захід анонсували лише вчора. Запрошено представників 30 українських та міжнародних видань.

Під час марафону Володимир Зеленський заявив про наявну інформацію про обговорення між певними представниками України та Росії можливої участі бізнесмена Ріната Ахметова у державному перевороті в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини