Гай пояснив, чим небезпечна демобілізація / колаж УНІАН, фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс», Facebook Мирослава Гая

Офіцер ЗСУ та волонтер Мирослав Гай висловив переконання, що наразі демобілізація в Україні неможлива. За його словами, навіть, якщо наберуть нових людей, то це забере достатньо довгий час.

"Потрібен час, щоб натренувати, підготувати, злагодити, озброїти людей і відправити їх на фронт. А в цей момент хтось має тримати лінію бойового зіткнення", - сказав він в ефірі "Еспресо".

Офіцер ЗСУ наголосив, що нам постійно загрожують, що Росія може зібрати неймовірні резерви й піти в наступ на інших напрямках.

Відео дня

"Ми постійно про це чуємо, і не тільки від українських, але й від західних експертів. Тобто зараз починати відпускати людей, які мають два роки, а то й більше війни, які є досвідченішими - це просто програти війну. Звичайно хотілося б, щоб був механізм демобілізації, але зараз він неможливий. І це об'єктивно", - пояснив Гай.

Демобілізація в Україні - деталі

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував виключення норми про демобілізацію військових у прийнятому 11 квітня законопроекті про мобілізацію. 

"Давайте не забувати про те, що ті 36 місяців, ніхто не говорив, що демобілізація відбуватиметься зараз. Демобілізація – це в принципі процес, який говорить про перехід до мирного часу. Наразі російська агресія триває, ескалація продовжується, і можливість подальшої ескалації також виключати не можна", – сказав Лазуткін. 

Водночас із цим, він заявив, що нині триває робота над окремим законопроектом, який встановить терміни для демобілізації військових та умови цього процесу. 

Вас також можуть зацікавити новини: