Суд оштрафував директора "Стрийводоканал" на 1 700 грн / фото УНІАН

У Львівській області суд визнав винним директора комунального підприємства "Стрийводоканал" Володимира Козака у розповсюджені персональних даних місцевих жителів.

Про це в понеділок, 6 вересня, пише Zaxid.net.

Справа стосувалася білбордів, які з'явилися у Стрию на початку червня. Тоді підприємство опублікувало на рекламних щитах адреси боржників та суми заборгованостей, що обурило громадськість.

Відео дня

Суддя Стрийського міськрайонного суду Назар Янів ухвалив рішення, що Козак винен у порушенні законодавства у сфері захисту персональних даних. З посиланням на тлумачення Конституційного суду в постанові зазначається, що персональними даними є відомості про національність, освіту, релігійні переконання, матеріальний та сімейний стан, адресу та інше. 

За скоєне директору "Стрийводоканалу" призначено штраф 1 700 грн, однак на постанову суду він ще може подати апеляцію. При цьому Козак тричі не з'являвся на засідання, тому справу розглядали без нього.

фото "Типовий Львів"

У Стрию адреси боржників опублікували на бордах: що відомо

На початку червня 2021 року жителі Стрия побачили на вулицях міста білборди з адресами боржників за водопостачання.

Загалом місцеві заборгували 540 тисяч гривень. "Стрийводоканал" вирішив оприлюднити їхні адреси на чотирьох рекламних щитах у районах проживання.

Окрім списку адрес та сум боргів підприємство також додало підписи "Вами "пишається" громада міста".

У "Стрийводоканалі" вважали, що такий вчинок не був публікацією персональних даних, оскільки на бордах не зазначені прізвища боржників.