Захисники Шарія очікують досудового розслідування та заочного засудження їхнього підопічного / скріншот з відео

Адвокати Анатолія Шарія прибули до СБУ, де сьогодні призначено допит блогера, і заявили, що у їхнього підопічного немає статусу підозрюваного.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Pavlovsky News.

Так, адвокат Валентин Рибін стверджує, що СБУ знає, де знаходиться Шарій, і тому нібито повинна направити підозру через правоохоронні органи Іспанії.

Відео дня

Читайте такожШарія викликають на допит 22 лютого - СБУ

Також, за його словами, у Анатолія Шарія статус біженця, а справу проти нього вони назвали «політичною». Адвокат також запевняє, що, згідно з міжнародною конвенцією, видача блогера Україні нібито неможлива.

Тепер захисники Шарія очікують досудового розслідування та заочного засудження їхнього підопічного.

Підозра Шарію про держзраду: що відомо

  • 16 лютого, стало відомо, що Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні державної зради громадянину України Анатолію Шарію.
  • На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.
  • Підозру оголошено в рамках кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).
  • Наразі тривають слідчі дії, продовжується документування всіх обставин скоєння злочину та встановлюються інші особи, які сприяли, або можуть бути причетними до системної протиправної діяльності Шарія.