Допомога переселенцям у Чернівцях / фото city.cv.ua

Повномасштабна війна з Росією змусила мільйони українців покинути свої домівки. Деякі люди шукають порятунку закордоном, інші тимчасово переїжджають в західні українські області. Чернівці - одне з міст, в яких допомагають переселенцям.

Раніше ми розповідали, де надається допомога переселенцям у Львові. Зараз це місто вже переповнене і не може приймати людей, тому варто звернути увагу на Чернівці.

Як потрапити до Чернівців

Потрапити до Чернівців було важко і в мирний час. Під час війни це не змінилося. Чернівці не мають прямого залізничного сполучення з центральною та східною Україною. Потрапити сюди на поїзді можна зі Львова або Коломиї. 

Відео дня

Для переселенців, які хочуть виїхати закордон через Чернівці, курсують безкоштовні евакуаційні автобуси на Порубне до кордону з Румунією. Виїзд від залізничного вокзалу о 8: 00 та 19: 00.

Житло в Чернівцях

Допомога в пошуку житла, а також медичну допомогу і речі першої потреби можна отримати в Центрі допомоги переселенцям за адресою вул. Емінеску, 2. Центр працює з 9:00 до 21:00. Також можна звернутися за номерами телефонів 38 (095) 1536298, 38 (098) 5088484, 38 (097) 3249374, 38 (095) 0901798.

Також для біженців працює готель "Черемош". Туди безкоштовно заселяють переселенців.

Знайти житло в Чернівцях можна самостійно на сайтах оренди квартир. Будьте готові до високих цін і відсутності вільного житла.

Де поїсти і отримати продукти в Чернівцях

Переселенці можуть отримати харчові продукти за такими адресами:

  • Проспект Незалежності (зупинка "мікрорайон");
  • Гравітон (Алея Небайдужості);
  • Ентузіастів, 4 (кінцева зупинка маршрутки № 5);
  • Мікрорайон Калічанка (вул. Білоруська, громадський простір);
  • Садгора (вул.Ярослава Мудрого, "Еней").

Також деякі кафе і ресторани Чернівців пропонують переселенцям обіди безкоштовно або з великою знижкою.

Де пообідати у Чернівцях / фото з соцмереж

Безкоштовний одяг

Отримати безкоштовний одяг на території спортивного комплексу по вул. Небесної Сотні, 6 щодня з 10: 00 до 18: 00. Якщо пощастить, тут навіть можна знайти дитячі речі. Також у місті відкрито багато магазинів одягу.

Мобілізація чоловіків-переселенців

Чоловіки, які переїхали до Чернівців з інших регіонів, обов'язково повинні стати на військовий облік. Обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки розташований на вулиці Ольги Кобилянської, 32. Міський - на вулиці Головній, 119.

Вас також можуть зацікавити новини: