фото УНІАН

Глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, якого разом з деякими іншими суддями цього суду НАБУ звинувачує у скоєнні низки злочинів, знову заявив про тиск на судову систему, закликавши прокуратуру підписати подання на відсторонення його і його колег з посад у разі «якщо в Офісі Генпрокурора немає волі діяти за законом».

Про це він написав у себе на сторінці в Фейсбук.

«Розумію, що всі чекають новин щодо історії з НАБУ. Але справа в тому, що новин то і немає. У встановленому законом порядку мені ніхто нічого не вручав, ані повісток, ані підозр. Як і минулого року, все обмежилося оскаженілим піаром і істерикою грантових ЗМІ. НАБУ не здатна підтвердити в законному порядку ті абсурдні звинувачення, які висуває. І звинувачує в цьому кого завгодно, але тільки не себе. Як бачимо, зараз вони намагаються тиснути на Президента, Генпрокурора, і за допомогою кишенькових ЗМІ і сумнівних блогерів-активістів, які перебувають в їх "приватній власності", формувати потрібну їм громадську думку. Це що завгодно, але тільки не позиція правоохоронного органу. Нам нема чого боятись», - написав суддя.

Відео дня

Він нагадав про те, що НАБУ вимагає в Офісу Генпрокурора підписати подання на відсторонення його і його колег з посад. Вовк не розуміє, як це допоможе доводити звинувачення, проте не бачить в цьому проблеми.

«Якщо в Офісі Генпрокурора немає волі діяти за законом - нехай діють по команді іноземної агентури, яка скомпрометувала себе корупційними правопорушеннями. Бракує самоповаги скасувати незаконні рішення, припинити цей фарс і фейк, а хочеться і далі дивитися на божевільні мітинги прихильників Стерненка, заглядати в очі головному військовому злочинцеві, терпіти образи і приниження і бути хлопчиками для биття, - помийте руки і підпишіть подання на звільнення. Є колегіальний орган - Вища рада правосуддя. Нехай там приймають рішення», - написав він.

Суддя вважає, що ВРП, на відміну від Офісу генпрокурора, здатна прийняти незалежне рішення.

«Ми бачимо, що і на членів Вищої ради правосуддя теж тиснуть, але, принаймні, там не бояться і не боялися відповісти іноземній агентурі та її посіпакам. Це вселяє надію на справедливість і на те, що в цій сумнівній історії, нарешті, буде поставлена крапка. Власне, справедливість - то єдине, що нас зараз і цікавить. А вона є, і ми за неї боротимемося, а дії НАБУ - це грубе і нічим не прикрите посягання на незалежність всієї судової системи України », - написав суддя Вовк.