Карантин на Київщини не послаблюватимуть / фото УНІАН

У Київській області поки не будуть послаблювати карантинні обмеження.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської облдержадміністрації.

Читайте такожУкраїна кілька місяців виходитиме з карантину в режимі "м'яких кроків" - Аваков

Відео дня

Як зазначається, рішення про послаблення карантину приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні одночасно трьох ознак:

 - інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні7 днів на 100 тис. населення). Має становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

 - завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50 %.

 - середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Повідомляється, що на сьогодні у Київській області інцидентність становить 13,9 особи на 100 тис. населення (потрібно менше 12). Завантаженість ліжок 8,9 % (потрібно менше ніж 50%), середня кількість ПЛР-тестувань 19,2 на 100 тис. населення (потрібно понад 12 на 100 тис.).

"Через те, що один із необхідних чинників (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права прийняти рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів", - йдеться у повідомленні.

В разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів буде прийнято негайно.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах. Зокрема, з 25 травня буде дозволено роботу метрополітенів і дитячих садків.

Читайте також: