Українські школярі зустрінуть завершення навчального року вдома, за своїми комп'ютерами / фото УНІАН

В період загальнонаціонального карантину (до 11 травня) всі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання. Водночас, МОН готує українські школи до завершення навчального року в дистанційному режимі.

Читайте такожУ МОН планують запустити дворівневу процедуру підготовки відеоуроків

Відповідне повідомлення з’явилось на сайті Міністерства освіти і науки, у зв’язку з рішенням уряду продовжити карантин.

Відео дня

“Карантин продовжено, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх закладів освіти та публікує рекомендації на офіційних ресурсах”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій. 

Зазначається, що МОН вже опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання.

Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання педради шкіл мають самостійно визначати особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року.  

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, рекомендовано надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні 2020-2021 навчального року.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік МОН рекомендує збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а у 2-11-х класах провести вхідне діагностування рівня знань учнів за 2019-2020 навчальний рік.

У зв’язку з епідемією цьогоріч рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори.

Нагадаємо, в Україні для учнів 5-11 класів стартував проект "Всеукраїнська школа онлайн". На час карантину уроки з 11 предметів за чітким розкладом транслюються на українських телеканалах, на сайті та YouTube-каналі УНІАН та YouTube-каналі Міністерства освіти і науки.

Читайте також: