В авіакатастрофі під Харковом загинули 26 людей / фото УНІАН, Андрій Марієнко

У Харкові пройшла церемонія прощання з курсантами й офіцерами, що загинули в авіакатастрофі під Чугуєвом 25 вересня.

Читайте такожУ Чугуєві Харківської області поховають трьох загиблих членів екіпажу Ан-26

На ній були присутні рідні загиблих, друзі, військовослужбовці, а також президент України Володимир Зеленський з дружиною, голова Офісу Президента Андрій Єрмак та інші високопосадовці.

Під час церемонії прощання представники почесної варти винесли на площу труни з тілами загиблих та розмістили їх на постаментах. Диктор оголосив імена загиблих, звання, місце та рік народження.

Над площею пролетів літак ІЛ та винищувачі. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Після завершення церемонії труни з тілами загиблих помістили до мікроавтобусів, які доставлять їх до місць поховання.

Авіакатастрофа Ан-26: що відомо

Увечері 25 вересня в Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.

Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.

Члени сімей загиблих військовослужбовців в результаті катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.

У Харкові 29 вересня відбулася церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих у катастрофі травм помер у лікарні.