Київська ОВДА розвезла 40 тонн медикаментів та 198 тонн продуктів

Станом на зараз на "гарячу лінію" Київської обласної військової адміністрації за допомогою вже звернулося більше 4 тисяч людей, проінформував голова ОВДА Олексій Кулеба.

"Ми знаємо кожну адресу, куди необхідно доправити допомогу, звідки потрібно евакуювати людей. Щойно будуть відкриті гуманітарні коридори – одразу надамо потрібне. Там, де не ведуться активні військові дії, допомога вже дійшла до людей", – зазначив він.

Кулеба закликав звертатися за номером +380 (44) 363 07 34, аби зробити допомогу більш адресною та ефективною.

Відео дня

Очільник області додав, що зараз на Київщину надходить гуманітарна підтримка з різних куточків України та європейських країн.

"Товари першої необхідності передають для мешканців Київщини із заходу України – Рівненської, Волинської, Львівської, Вінницької, Житомирської областей. Активно допомагає й міжнародна спільнота – волонтери з Італії, Німеччини, Польщі, Кіпру. До пристоличного регіону надсилають продукти харчування, медикаменти, теплий одяг та речі першого вжитку", – відзначив Кулеба у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, для зручності на території області створили логістичні центри, звідки оперативно розвозиться отримана допомога. Деякий гуманітарний вантаж райони отримали прямими рейсами. Звідти "гуманітарка" передається безпосередньо в громади.

"Наразі вже розвезено більше 40 тонн медикаментів та 198 тонн продуктів. Ще 252 тонни гуманітарки зараз розвозяться по районах з логістичних хабів", – сказав Олексій Кулеба.

Щойно відкриють гуманітарні коридори, допомога піде у ті міста та селища, які постраждали найбільше. "Насамперед, це Буча, Ірпінь, Гостомель, Макаров, Бородянка, Ворзель. Ми нізащо не лишимо їх сам на сам з бідою", – підкреслив голова ОВДА.