Гордон записав відеозвернення через можливе вторгнення РФ / скріншот відео

Журналіст Дмитро Гордон записав відеозвернення до президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна.

Відео він розмістив у своєму Youtube-каналі напередодні. Ролик журналіст записав відразу на кількох локаціях. Перебуваючи на площі Льва Толстого, Гордон, звертаючись до Путіна, сказав, що письменник би "не один раз перекинувся в труні", дізнавшись, що РФ хоче завоювати Україну. У дворі будинку, де раніше жив, журналіст розповів, що колись служив у Радянській Армії на території РФ.

"У нас, в українців, киян, є Батьківщина. І нам все одно, які у вас на неї плани. Чи хочете ви бомбардувати Київ та інші міста України, зайти сюди в результаті наземної операції, щоб сіяти тут смерть. Нам все одно. Ми будемо захищати свою Батьківщину, тому що Батьківщина - це мама. І іншої Батьківщини у нас немає", - сказав він.

Гордон також звернувся до матерів російських військових, закликавши їх вплинути на своїх дітей, щоб вони не йшли воювати в Україну. "Пам'ятайте, що Путін і його друзі сюди не прийдуть... Вони пошлють ваших дітей, як м'ясо", - сказав журналіст.

"Володимир Путін, ми нікому не віддамо Київ та інші українські міста", - додав Гордон.

Президента Володимира Зеленського він попросив звернутися до українців і роз'яснити, що робити в разі агресії РФ. "Коли будуть роздавати зброю, якщо це потрібно? Де кожен повинен зайняти позицію в годину Х? Виступіть, будь ласка, зі зверненням до нації", - закликав президента журналіст.

Зазначимо, раніше Гордон сумнівався, що Росія піде на відкрите вторгнення в Україну.

Напередодні в мережі з'явилася інформація про те, що Гордон нібито вивіз родину за кордон. Коментуючи її, він записав нове відео, в якому показався вдома з дружиною Олесею Бацман. "Ми звідси не поїдемо нікуди, це наше місто", - заявив він.