У центрі Києва працюють лише деякі кав'ярні / УНІАН

У центрі Києва більшість кав'ярень ще не почали працювати «на виніс», незважаючи на дозвіл міської влади.

Як передає кореспондент УНІАН, на Хрещатику, від Європейської до Бессарабської площі працюють лише поодинокі кіоски або пересувні МАФи з продажу кави.

Водночас заклади найбільших мереж кав'ярень залишаються закритими.

Серед великої кількості кіосків та інших МАФів-кав'ярень вздовж Хрещатика та поблизу Майдану Незалежності працюють лише окремі заклади з продажу кави «на виніс».

Читайте такожКличко заявив, що масові заходь 8 та 9 травня у Києві не проводитимуться

Разом з тим у центрі міста окремі кафе та ресторани працюють за замовленнями і продають страви клієнтам із собою.

Окремо у Маріїнському парку і в інших місцях центру столиці можна помітити, як відповідні служби повертають у визначені місця дислокації пересувні МАФи, які зазвичай працюють у теплий період року. Однак вони ще не розпочали роботу.

Деякі заклади харчування у Києві з початку запровадження карантинних заходів повністю не призупиняли свою діяльність. Зокрема, на Подолі, на вулицях Ігорівська, Братська, Іллінська, Оленівська та на деяких інших продавали каву «на виніс» впродовж усього карантинного періоду. Також деякі кафе працювали на Печерську та в інших районах столиці.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 травня, Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що у столиці офіційно дозволили працювати кав'ярням «на виніс». Водночас мер Києва визнав, що деякі ресторани і кафе продовжували працювати в умовах карантину.

3 травня на Майдані Незалежності у Києві кілька десятків представників малого бізнесу з різних регіонів вийшли на акцію протесту з вимогою дозволити роботу в період карантину. Демонстранти вимагали надати їм можливість працювати, а також встановити спрощену систему оподаткування.