Ілюстрація / REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, яка, за останніми даними, зачепила понад 10 мільйонів людей. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня продовжує зростати. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням COVID-19 - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на сьогоднішній ранок у всьому світі коронавірусом інфікувалося 10 302 052 людини. Про це свідчать дані Університету Джонса Хопкінса, який відстежує поширення захворювання. Жертвами COVID-19 стали 505 505 осіб, одужали - 5 235 813.

Лідером серед кількості захворювань залишаються США. Там число інфікованих досягло 2 590 552, померло 126 140, вилікувалися 705 203 людини. Далі ідуть Бразилія, Росія. На четвертому місці за поширенням захворювання перебуває Індія, там захворіло 566 840 осіб, 16 475 померли, 334 822 одужали. Замикає топ-5 щодо кількості поширення COVID-19 Великобританія - там коронавірусом заразилося 313 470 осіб, померло 43 659.

Відео дня

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

Станом на ранок 30 червня в Україні підтверджено 44 тис. 334 випадки COVID-19, за добу - 706 нових. Також вчора було госпіталізовано 192 особи, померли 12 осіб, одужали 88 пацієнтів.

Як наголосили у МОЗ, в Україні наприкінці червня кількість госпіталізованих хворих з COVID-19, у порівнянні з кінцем травня, зросла майже вдвічі.

"Якщо з 18 по 24 травня ми фіксували кількість госпіталізованих осіб на рівні 749 за тиждень, то з 22 по 28 червня ця кількість становила 1 тис. 410. Я хочу нагадати, що госпіталізація відбувається виключно тих людей, які знаходяться у стані середньої тяжкості або у тяжкому стані перебігу хвороби", - зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Найбільшу кількість хворих на COVID-19 вчора було виявлено у Львівській, Закарпатській, Рівненській та Одеській областях.

Степанов прогнозує новий спалах COVID-19 після вихідних в Одесі, адже цими вихідними пляжі і клуби в Одесі були переповнені відпочивальниками. Однак люди не дотримувалися карантинних обмежень.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібно готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 через стрімку динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію.

В ОП розповіли про стан інфікованої коронавірусом дружини Зеленського 

Перша леді Олена Зеленська продовжує лікування від COVID-19 та спричиненої ним двобічної полісегментарної пневмонії у стаціонарному відділенні київської лікарні. 

Дані щодо COVID-19 у Києві

У Києві за добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 57 осіб. На сьогодні в столиці вже 5037 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Карантин в Україні

За даними Міністерства охорони здоров’я, на сьогодні кількість активних хворих з COVID-19 в Україні на 100 тисяч населення досягла 57.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за умови досягнення показника активних хворих у 60 на 100 тис. населення карантин в Україні буде посилено. 

«Ми відповідально ставимось до послаблень. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання (рівня захворюваності). Щоб не втратити економіку, від чого наслідки та жертви можуть бути більшими, ніж при такому рівні захворюваності», - заявив він.

Крім того Шмигаль не виключає повторного припинення роботи громадського транспорту в деяких містах і областях через зростання рівня захворюваності COVID-19.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини

  • "Про завершення не йдеться": у ВООЗ заявили про прискорення пандемії коронавірусу
  • В Чернівецькій області зафіксували понад півсотні нових заражень COVID-19
  • Українці забули про карантин: як пройшли вихідні у різних куточках країни (відео)
  • З 1 липня ЄС відкриває кордон для туристів з 14 країн: ЗМІ опублікували список
  • У Чернівецькій області за добу з COVID-19 госпіталізували рекордно низьку кількість пацієнтів
  • МАГАТЕ передало Україні обладнання для здійснення діагностики COVID-19
  • Місцеві вибори відбудуться восени, якщо це "тверезо й об'єктивно" дозволить епідситуація – Шмигаль
  • У Львові та Чернівцях відкривають лікарні другої черги для лікування COVID-19 
  • Євросоюз ухвалив список країн, для яких відкриють кордони: України в ньому немає 
  • В Україні з вересня обіцяють підвищити зарплату медикам