Частина міст можуть знову залишитися без транспорту / фото autocentre.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не виключає повторного припинення роботи громадського транспорту в деяких містах і областях через зростання рівня захворюваності COVID-19.

Про це він повідомив в інтерв'ю BBC-Україна.

Читайте такожУ Києві в години пік обмежуватимуть вхід на деякі станції метро – Кличко

Відео дня

«Є зростання кількості хворих. Львівська область - на першому місці за кількістю. Київ - традиційний лідер, в якому найбільша щільність населення. Є Чернівецька область. Рівненська область виривається в лідери», - нагадав він.

«Не виключено, що в окремих містах чи областях доведеться повернутися до закриття транспорту», - додав Шмигаль.

Що стосується роботи метрополітенів, за словами прем'єр-міністра, уряд виступає помічником органів місцевого самоврядування.

«Уряд контролює ситуацію в Україні в цілому, але локальні посилення або ослаблення покладаються на місцеве самоврядування. Ініціатором цього має стати Київський міський голова. Якщо цієї ініціативи немає, а ми за показниками бачимо, що вже є загроза життю і здоров'ю людей, загроза розвитку епідемії в гіперболічному масштабі, будемо втручатися», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 30 червня в Україні підтверджено 44 тис. 334 випадки COVID-19, за добу - 706 нових.

Президент України Володимир Зеленський, 30 червня 2020 року зазначив, що Україні потрібно готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 через стрімку динаміку захворюваності коронавирусною інфекцією.

Найбільше число хворих COVID-19 вчора було виявлено у Львівській, Закарпатській, Рівненській та Одеській областях.

26 червня мер Кличко заявив, що Київ все ближче до вирішення повернутися до більш жорстких карантинних обмежень, в тому числі щодо проїзду в громадському транспорті.