У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років / Фото УНІАН

Колишнього посадовця Ради національної безпеки і оборони України судитимуть за розтрату понад 513 тис. грн бюджетних коштів.

Як повідомляє прес-служба Держаного бюро розслідувань, до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при РНБО.

«Він обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Києві комунальників підозрюють у розтраті понад 800 тисяч гривень

Слідством встановлено, що посадовець здійснював зайве нарахування та виплати заробітної плати окремим працівникам центру, що призвело до розтрати бюджетних коштів у сумі понад 513 тис. гривень.

«Також посадовець від одного з працівників центру одержав на власний картковий рахунок грошові кошти у сумі 10 тис. гривень, як визначену ним частку грошових коштів від нарахованої йому незаконної заробітної плати у грудні 2018 року. Ним же, задля прикриття своєї злочинної діяльності, підроблялися офіційні документи, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей», - повідомили у ДБР.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Вас також можуть зацікавити новини: