У лікарні Донецької області відвантажать нову партію кисню / фото Метінвест

На цьому тижні меткомбінат Ілліча й "Азовсталь" передадуть 80 тонн життєво необхідного для хворих кисню лікарням у Донецькій області. 

До лікарень Краматорська, Бахмута, Костянтинівки, Волновахи, Мар'їнки, Селідового, Мирнограда, Слов'янська, Торецька та Лиманського району вже відвантажили перші 32 тонни кисню від металургійних підприємств Маріуполя. Протягом тижня лікарні регіону отримають ще 48 тонн кисню від меткомбінатів.

Читайте такожВ Авдіївській лікарні поряд з фронтом відкрили кисневу станціюЗ Донецькою ОДА узгоджено графік відвантаження кисню, обсяги можуть бути збільшені, якщо в цьому буде необхідність.  

Відео дня

"Щодня ми збільшуємо виробництво кисню, щоб забезпечити лікарні вже не тільки Маріуполя, а й Донецької області, всієї України", - розповів генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Тарас Шевченко і нагадав про необхідність вакцинації від коронавірусу.

У лікарні Донецької області відвантажать нову партію кисню / фото Метінвест

Нагадаємо, кисень у медустанови безкоштовно поставляє група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова. З початку пандемії інвестиції групи в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов у Маріуполі склали понад 72 млн грн, це дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.