З понеділка, 5 квітня, столична влада обіцяє жорстко моніторити ситуацію у всіх організованих колективах у закритих приміщеннях / фото ua.depositphotos.com

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан попередив роботодавців Києва про штрафи за недотримання карантинних обмежень в офісах.

"Ми промоніторили минулого тижня організовані колективи будь-якої форми власності - комунальної, державної, приватної. На жаль, 85% залишилися працювати в повному обсязі, в приміщеннях не дотримуються елементарного режиму носіння масок. Тому ми будемо тих роботодавців штрафувати мінімум на 34 тисячі гривень", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24".

Читайте такожКиїв оновив COVID-рекорд: вперше за добу понад 2 тисяч інфікованих і 50 смертейРубан зазначив, що з боку влади міста Києва з понеділка буде жорсткий моніторинг всіх організованих колективів у закритих приміщеннях. У разі виявлення невиконання протиепідемічних заходів голова Держспоживслужби столиці обіцяє, що будуть звернення до правоохоронних органів.

Відео дня

Посилення карантину в Києві

  • З 23 березня Київ перебуває у "червоній" зоні епіднебезпеки через COVID-19.
  • З понеділка, 5 квітня, в Києві через погіршення епідситуації вводять жорсткий локдаун. Зокрема, проїзд у громадському транспорті здійснюватиметься за спецперепустками. Усього таких перепусток буде, як і під час карантину минулого року, близько 400 тис.
  • Також закриють дитсадки та початкові класи у школах.
  • Як повідомив мер Віталій Кличко, обмеження діятимуть мінімум до 16 квітня.
  • Також з 5 квітня в Київській області почнуть діяти додаткові протиепідемічні заходи. Кожна територіальна громада області має окремо ухвалювати рішення про застосування тих чи інших заходів, оцінюючи ситуацію на своїй території.