Потерпілі перераховували кошти, однак товар їм не відправлявся / фото REUTERS

У столиці правоохоронці повідомили про підозру шахраю, який «заробив» 500 тисяч гривень на фіктивному продажу медичних масок.

Читайте такожПандемія шахрайства. Як ковід-аферисти наживаються на підробних тестах та довідкахЯк повідомляє прес-служба прокуратури Києва, 34-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом вчинення шахрайських дій (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Так, у лютому 2020 року, на початку епідемії коронавірусу підозрюваний з метою наживи під виглядом продажу захисних медичних масок придбав товариство та оформив його на підставну особу. Після цього чоловік розмістив на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж медичних масок, яких фактично не мав в наявності, зазначивши, що розрахунки за товар здійснюються виключно шляхом проведення безготівкових банківських операцій.

Відео дня

Потерпілі перераховували грошові кошти на рахунок фіктивного підприємства, однак товар їм не відправлявся, контактні телефони вимикались, електронні поштові скриньки видалялись.

Внаслідок указаних неправомірних дій завдано збитки 12 організаціям та 8 громадянам на загальну суму майже 500 тисяч гривень. Серед постраждалих - дві благодійні організації та два державних медичних заклади.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші епізоди його злочинної діяльності.

Вас також можуть зацікавити новини