Віктор Медведчук / фото УНІАН

У 1973 році 19-річний Віктор Медведчук брав участь у побитті 15-річного підлітка. За це йому загрожувало два роки в'язниці, але його так і не притягнули до відповідальності.

Читайте також"Піде по трупах": вдова старшого брата Медведчука розповіла, чому вони не спілкувалися (відео)Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» розповіла ведуча Наталія Мосейчук.

За її словами, під час навчання на юридичному факультеті Київського держуніверситету Медведчук став командиром Комсомольського оперативного загону добровільної народної дружини Ленінського райкому комсомолу столиці УРСР.

Відео дня

Під час чергування 8 листопада 1973 року Медведчук разом з ще двома членами оперативного загону побив неповнолітнього Андрія Кричака.

«Андрій, тоді ще 15-річний підліток, вийшов на вулицю Пушкінську, де він жив. Зустрівся з друзями. Базікали, голосно про щось говорили. На них звернула увагу комсомольська дружина. Підійшли. Зробити зауваження. Двоє втекли, а Андрія вони заламали та потягли розбиратися, чому він так голосно розмовляв. Підліток вирішив чинити опір. Його почали дуже жорстоко бити. У нього було зламано ребро. Віктор Медведчук, будучи на третьому курсі університету, гумовим пістолетом бив Андрія по голові», – розповіла Мосейчук.

Вона додала, що Медведчуку загрожувало два роки в'язниці, і його відрахували з університету, але через деякий час він поновився та продовжив навчання.

Крім того, з'ясувалося, що потерпілий Андрій Кричак зараз живе в Род-Айленді, США. Йому 63 роки. Під час ток-шоу з ним зв'язалися по відеозв'язку. Чоловік назвав Медведчука «темною людиною»:

«Викрутиться Медведчук чи ні - не знаю, але якщо викрутиться, то Україні буде ще гірше. Це темна людина. Він ніколи не просив вибачення за те, що він зробив. Я хвилююся за те, що в Україні багато таких, як Медведчук. Вони мають дуже багато сил і влади. А це - дуже помилково».

Вас також можуть зацікавити новини