Встановлені на алеї Небесної Сотні декорації мали стати частиною постановки, яка демонструє всю історію України – від часів Київської Русі й до наших днів, не оминаючи події Майдану. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на організаторів заходу.

Вони зазначили, що влада Києва була поінформована щодо монтажу декорацій та їх змісту.

"Один із заступників Кличка був присутній на численних нарадах, де обговорювалася творча концепція постановки і монтаж декорацій. На запити організаторів стосовно того, чи потрібні якісь дозвільні документи від міськвлади, було отримано відповідь – ні", – говорять організатори.

Відео дня

В ході виставки планували показати період Київської Русі, козацтва, жахіття Голодомору, Чорнобильську трагедію, рік проголошення Незалежності, перемоги українських спортсменів та усі революції, що сталися в Україні за 30 років незалежності.

"Одним із ключових і найбільш емоційних моментів мала стати реконструкція трагічних подій Революції Гідності 2013-2014 років…  Це місце в центрі Києва було обрано саме тому, що ми хотіли підкреслити важливість вулиці Інститутської для історичної пам'яті українців", - зазначається в коментарі.

Для цього зйомка "суб'єктивною камерою" мала перевести погляд глядачів від реконструкції до меморіалу, до реальних фотографій загиблих героїв і до реальної бруківки, яка зберігає пам'ять тих подій.

Кімната з "радянським інтер’єром" планувалась як стандартна квартира української сім'ї 1991 року, де по телевізору йде трансляція засідання Верховної Ради з проголошенням акту Незалежності. В іншій кімнаті вболівальник радіє історичній перемозі "Динамо", а поруч з імпровізованими автоматами з газованою водою звучить легендарна "Червона Рута".