Бориспільська траса зараз / фото Мініфраструктури

Перед Мініфраструктури зараз стоять три головні завдання.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, перше – забезпечення транспортного сполучення для евакуації людей та руху вантажів. Друге – фіксування втрат, які несе інфраструктура країни через вторгнення Росії. Третє – гуртування союзників для того, щоб відбудувати зруйноване після нашої перемоги.

"Оперативні та системні дії залізниці та дорожників дозволяють нам скеровувати рух транспорту таким чином, щоб люди могли безпечно евакуюватися, а окупанти були зупинені. В хід йде все, починаючи від дерев, запасних рельсів до підірваних мостів та доріг", – зауважив Кубраков.

Відео дня

Він додав, що супротив ворогу міністерство чинить спільно зі Збройними Силами, територіальною обороною, міжнародними партнерами.

З останніми досягнуто домовленість про закриття неба Росії. "Відповідно до вже виданих NOTAM Польща, Болгарія, Чехія уже закрили свій повітряний простір для здійснення польотів (в тому числі транзитних) через територію їхніх країн для авіакомпаній РФ. Чекаємо, коли вони зможуть літати лише з аеропорту Домодєдово до Шеремєтьєво", – написав Олександр Кубраков в мережі Facebook.

Міністр проінформував, що Укрзалізниця наразі працює, хоча у виконанні рейсів можуть бути затримки. При цьому для плавання наразі відкриті тільки порти Бердянськ та Маріуполь, вантажні операції призупинені. Робота всіх річкових шлюзів призупинена. Каховський шлюз – тимчасово захоплено ворогом.

"За інформацією Укрводшляху, сьогодні о 3:50 українські ПВО збили російську ракету, яка прямувала у напрямку Київського водосховища. Чорноморський регіон поки захищено. Але розуміємо, що це чергова історична точка, коли Російська Федерація напала на весь світ", – резюмував Олександр Кубраков.