Цифрова мапа події, присвячених 30-річчю незалежності / фото ukraine30.mkip.gov.ua

В Україні створили цифрову мапу подій, які можна відвідати до 30-ої річниці незалежності країни у Києві та інших містах. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики. 

На цій платформі висвітлюватимуться події, присвячені ювілею незалежності України. Проект охоплює всі області нашої країни, кожна з яких на мапі позначена унікальною квіткою-символом. 

Відео дня

Читайте також30 років Незалежності: стало відомо, скільки людей народилося в Україні з 1991 року"На цифровій мапі подій в інтерактивному форматі відображатиметься місце, час та дата подій з розгорнутою інформацією про саму подію", - йдеться у повідомленні. Крім того, у мапи зручний функціонал пошуку за локацією та датою.

Переглянути мапу подій до Дня незалежності України можна за посиланням: https://ukraine30.mkip.gov.ua/

Такий проект створений для зручності зацікавлених у заходах: користувач може на цифровій мапі переглянути всю інформацію про події в конкретному місці та спланувати їхнє відвідування.

День незалежності України: програма заходів 

22 серпня пройде вшанування учасників бойових дій на Донбасі - ветеранів, добровольців, медиків, волонтерів – всі, хто захищав країну, ризикуючи своїм життям.

23 серпня, у День державного прапора України, у географічному центрі нашої країни в Черкаській області буде зведено монумент єдності України й одночасно в усіх областях на центральних площах міст буде підійматись державний прапор.

Також 23 серпня у Києві відбудеться установчий саміт "Кримська платформа", яка об’єднає національні та міжнародні зусилля з деокупації українського півострова. 

Крім того, 23 серпня запланований святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України за участю легенд опери та балету.

А 24 серпня, у День незалежності України, відбудеться унікальний військовий парад.

Цього ж дня відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі.

Увечері 24 серпня на НСК "Олімпійський" розпочнеться святкове шоу "Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни", у якому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери та балету, а також симфонічний оркестр.