Експерт зазначив, що питання мобілізації пропорційно пов’язане із розгортанням стратегічних моментів / фото ua.depositphotos.com

Експерт з військових питань Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій прокоментував зміни в планах щодо кількості людей, яких в Україні планують мобілізувати. За його словами, заяви про те, що нині Україна не потребує мобілізації в 500 тисяч осіб не є скороченням.

"З чого ви взяли, що це скорочення? Це абсолютно не скорочення", - заявив експерт в інтерв'ю OBOZ.UA.

Він значив, що це питання пропорційно пов’язане із розгортанням стратегічних речей, які відбуваються в Росії. 

Відео дня

"Я маю на увазі, що РФ було заявлено приблизно про таку саму цифру, отже, таку саму цифру відпрацьовують і Збройні сили. Тобто це паритет, один до одного, от і все. Все одно треба створювати підрозділи, вони формуються в частини, частини у з’єднання тощо. На все це потрібен людський ресурс, зброя і решта ресурсів, які належать до матеріально-технічного забезпечення чи логістики. Але я не вбачаю тут чогось нового чи несподіваного. Сьогодні мене більше турбує нездатність державних структур придушити те, що намагаються робити російські сили на тлі мобілізації в Україні – внести розкол в українське суспільство", - пояснив Козій.

Мобілізація в Україні - останні новини

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч людей. Зокрема, він зазначив, що після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена. 

"Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але й про добровольців", - сказав Сирський.

Головнокомандувач також поінформував, що переглядається чисельність певних військових частин, які не беруть участі у бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності: "Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин".

3 квітня президент Володимир Зеленський також зазначив, що "півмільйона нам не потрібно". Що стосується того, скільки осіб буде мобілізовано, Зеленський заявив, що "поки не готовий це сказати". 

Водночас глава держави наголосив, що Росія на 1 червня готує мобілізацію 300 тисяч військових.

Вас також можуть зацікавити новини: