Цифрових повісток в Україні поки не буде / фото уп

В Україні йдуть гарячі дискусії про масову роздачу повісток під час мобілізації. А військовий комісар Харківського обласного ТЦК Володимир Арап взагалі заявив журналістам, що реєстр "Оберіг" з базою чоловіків від 18 до 60 років по всій країні скоро може бути переданий в "Дію". А там, за його словами, і варто чекати цифрових повісток.

Але, як виявилося, ніяких повісток у "Дії" не буде. Про це заявили в Міністерстві цифрової трансформації, коментуючи слова Арапа, повідомляє NV.

"У "Дії" повісток не буде. Що стосується військового обліку - дані про військовозобов'язаних є в реєстрі "Оберіг", який належить Міноборони. До "Дії" цей реєстр не має жодного відношення", — наголосив Мстислав Баник, керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри.

Відео дня

Заява військового комісара Харківського обласного ТЦК про повістки в "Дії"

Раніше військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування Володимир Арап заявив ресурсу "Об'єктив", що незабаром українці отримуватимуть повістки через "Дію".

"База набирається. В недалекому майбутньому всі наші військовозобов'язані будуть в цьому реєстрі "Оберіг", його підв'яжуть до "Дії". Люди зможуть навіть отримувати повістки через "Дію", і виклики в РТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді. До цього все йде", – говорив він.

Як раніше повідомляли в Мінцифри, в додатку "Дія", згідно з постановою Кабміну, має з'явитися електронний військовий квиток, але посилати повістки через цей сервіс не планується.

Вас також можуть зацікавити новини: