Сутички під ОП / фото УНІАН, Сергій Ревера

На перетині вулиць Банкової та Інститутської зібралися противники ЛГБТ-акції у форматі Рейву "Рейвах Прайд".

Як передає кореспондент УНІАН, на перетині вулиць знаходиться значна кількість правоохоронців.

Вони також розміщуються і біля будівлі Національного банку України.

Частина противників заходу ховає своє обличчя за масками, зокрема, медичними.

Читайте такожУ Харкові через пасажирку без маски не міг злетіти літак з туристами (відео)Вони періодично вигукують в бік правоохоронців "Ганьба". Деякі противники рейву тримають прапори з символікою організації "Традиція і порядок".

Сам захід має відбутися безпосередньо біля будівлі Офісу президента. В місці, де зараз знаходяться противники акції, стоїть паркан, за який правоохоронці їх не пускають.

Перед цим, як розповіли очевидці подій, противників акції відтіснили з Банкової.

ОНОВЛЕНО.  Біля Офісу президента, де має відбутися ЛГБТ-рейв "Рейвах Прайд", сталася велика сутичка між противниками акції та правоохоронцями.

Сутичка на перетині вулиць Банкової та Інститутської почалася раптово.

Під час сутички було розпилено дуже багато сльозогінного газу чи вміст перцевого балончика.

Деякі противники акції під час сутички опинялися на землі. Вони звинувачували правоохоронців у начебто в побитті їхніх однодумців.

Поліція на вулиці Інститутській перебазувалася і перекрила кордоном частину дороги.

Наразі ситуація знову спокійна. З колонок які встановили противники акції, лунає електронна музика.

ОНОВЛЕНО. За словами кореспондента УНІАН, акція ЛГБТ безпосередньо навпроти будівлі Офісу президента проходити не буде. Правоохоронці нікого не пропускають. Біля ОП нікого немає.

Фото УНІАН, Віталій Саєнко

Правоохоронці також повідомили кореспонденту УНІАН, що перевірка повідомлення про підозрілий предмет біля місця проведення акції завершена, вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Сьогодні біля Офісу президента виявили підозрілий предмет, його перевіряли вибухотехніки. Разом з тим, повідомлень про замінування не надходило.

Як відомо, сьогодні з 16:00 по 22:00 біля Офісу президента України заплановане проведення ЛГБТ-рейву учасники якого вимагатимуть ухвалення законопроекту №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації", а також негайного розслідування нападів радикалів на ЛГБТ+ та феміністичні події, активісток та організації.