Такою була ялинка біля фабрики "Рошен" у попередні роки / фото: roshen.com

У Києві 1 листопада розпочали підготовку до новорічних свят - мешканці столиці вже помітили початок встановлення ялинки в одному з районів столиці.

Відповідне фото опублікував Телеграм-канал "Киев сейчас".

"На Деміївській почали встановлювати новорічну ялинку", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Судячи з фото, мова йде про традиційну штучну ялинку біля фабрики "Рошен". Її встановлюють там щорічно, а навколо заливають великий каток.

На Деміївській площі вже монтують ялинку / фото: Киев сейчас

Головна ялинка країни 2022

Як писав нещодавно сайт "Сьогодні", цього року головне новорічне дерево України, як і раніше, буде штучним, висотою 31 метр. За словами Ігоря Добруцького, президента Folk Ukraine, компанії-організатора святкування, цього року ялинку прикрасять невеликими іграшками українського виробництва. Всього їх буде близько 20 тисяч штук, 75% - червоного кольору, 25% - золотистого. Вони будуть зроблені з пластику і розміщені точково - так, що ялинка буде здаватися оповитою бісером. Над ялинкою розмістять купол у вигляді зоряного неба. Він буде складатися з гірлянд теплого кольору, площа купола - 70 метрів.

"Колірна гамма постійно буде змінюватися і розходитися в сторони від ялинки. Її в цьому році ми зробимо пишною, більше від торішньої по ширині на три метри, причому по всій висоті", - розповів Добруцький.

Погода на Новий Рік

Синоптики раніше розповіли, що температура повітря в листопаді та грудні 2021 року буде коливатися в межах норми або трохи вище, через що сніговий покрив у грудні не утворюється.

"Температура буде відносно високою до Нового року, з опадів очікується дощ або мокрий сніг. Сніговий покрив не встигне утворитися. Тому на новорічні свята снігу очікувати не варто", - розповіла завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.