Фото УНІАН

Група компаній "Метінвест" з 1 березня 2022 року підвищить заробітну плату виробничому персоналу своїх українських підприємств.

Як повідомляє прес-служба компанії, протягом 2022 року витрати на оплату праці в групі зростуть на 10%. 

"Метінвест" високо цінує внесок своїх співробітників в загальний результат компанії та має намір і далі залишатися лідером за рівнем мотивації персоналу. Цього року ми прийняли рішення підвищити зарплати раніше звичайного – вже з 1 березня. Як і минулого року, ми також відзначимо співробітників, які внесли істотний внесок у реалізацію програми операційних поліпшень", – зазначив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Відео дня

Як наголошується в заяві компанії, "Метінвест" відстежує рівень інфляції в країні й відтоку кадрів, тому рішення про перегляд зарплат буде вивіреним. Протягом березня компанія застосує диференційований підхід до перегляду заробітних плат і повідомить, наскільки зростуть оклади різних категорій співробітників. Водночас підкреслюється, що підвищення окладів поки не торкнеться керівників і управлінський персонал підприємств, а також співробітників керуючої компанії.

Крім того, в прес-службі компанії нагадали, що в квітні цього року в "Метінвесті" завершується етап щорічної оцінки персоналу за підсумками роботи в 2021 році. Тому з 1 квітня за підсумками щорічної оцінки також будуть переглянуті й встановлені нові індивідуальні доплати робітникам у розмірі від 5% до 25% окладу.

Також наголошується, що крім зростання заробітної плати, "Метінвест" зберігає традиційно широкий набір інструментів, що дозволяють співробітникам збільшувати розмір свого доходу через участь в програмах операційних поліпшень і подачі пропозицій, пов'язаних з підвищенням безпеки та ефективності виробництва. Діючі в групі інструменти мотивації дозволяють збільшити доходи співробітників до 10% за рахунок зростання фактичного вироблення і зниження позапланових простоїв обладнання.

"Ми робимо все, щоб Маріуполь розвивався, а у маріупольчан була гідна робота, гідна зарплата і щасливе життя. Мені б хотілося сказати всім співробітникам величезне спасибі за працю, за відповідальність, а найголовніше – за любов до рідних заводів, до рідного міста і до нашої рідної країни", – прокоментував рішення акціонер групи "Метінвест" Рінат Ахметов.

"Підвищувати соціальні гарантії робітників – традиційна практика нашої компанії. "Метінвест" утримує і залучає нових співробітників за допомогою різних систем мотивацій, серед яких – рівень заробітної плати, який перевищує і середньоукраїнський, і галузевий", – додав акціонер групи "Метінвест" Вадим Новинський.

У прес-службі нагадали, що протягом багатьох років співробітники групи "Метінвест" є найбільш високооплачуваними в гірничо-металургійній галузі України – зарплати на підприємствах групи на 5-8% вище, ніж у компаній-конкурентів. Так, станом на лютий 2022 року середня зарплата на українських підприємствах "Метінвесту" становить 22 тисяч гривень, що на 8% вище, ніж по галузі, й на 26% вище середньої заробітної плати в Україні.

При цьому відтік технологічного персоналу в групі "Метінвест" в середньому не перевищує 8,5%, що відповідає нормальній практиці для гірничо-металургійної індустрії. Компанія досягла найнижчого за останні десять років відтоку персоналу завдяки постійному розвитку систем адаптації, утримання, навчання та мотивації співробітників.