У наступному році освітянам підвищать зарплати \ фото УНІАН

На зарплати освітянам у держбюджеті-2022 передбачено 108 млрд грн.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи освітні показники держбюджету на 2022 рік, ухваленого 2 грудня, інформує прес-служба МОН.

"Одним із ключових наших завдань залишається створення гідних умов роботи для освітян, і вже у 2022 році загальний обсяг освітньої субвенції, яка використовується для виплати заробітних плат, становить 108 млрд грн, що на 8,8% більше, ніж у 2021 році", – зазначив Шкарлет.

Відео дня

Читайте такожВ Україні раптово знизився попит на професію, яка не потребує вищої освіти

Міністр повідомив, що на забезпечення сучасної та доступної загальної середньої освіти розмір субвенції на наступний рік збільшено на 10,6%. Це питання було одним з найбільш дискусійних, але команда МОН продовжує роботу з удосконалення реформи "Нова українська школа" та виправлення допущених на старті проекту прорахунків.

Навчально-практичні центри сучасної професійної та професійно-технічної освіти. Збільшення розміру субвенції на їх розвиток становить 66,7%. Кошти буде спрямовано й на формування сучасних матеріально-технічних освітніх баз, бо вони є необхідною складовою появи в Україні конкурентоспроможних фахівців робітничих професій.

Окремо Шкарлет додав, що МОН цьогоріч ініціювало удосконалення формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, а також зазначив, що бюджетом наступного року передбачено збільшення видатків на 30,7%, які будуть спрямовані на виплати академічних стипендій учням профтехів, студентам, аспірантам, докторантам закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Вас також можуть зацікавити новини