Моторошний "будинок-примару" побачили у Чорному морі / скріншот

З Херсонської області, в якій 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, до узбережжя Одеської області прилив кількаповерховий "будинок-примара".

Місцеві жителі оприлюднили моторошне відео, на якому зафіксовано величезну будівлю у Чорному морі. Люди зафільмували, як споруда пливе біля берега. Над водою - три поверхи без вікон.

Невідомо, що це за будівля - житлова чи нежитлова, чи була вона на стадії будівництва, чи в ній хтось мешкав.

Наслідки підриву Каховської ГЕС - сьогодні це варто знати

В Одесі місцеві жителі повідомляли, що бачили прибиті до берега предмети домашнього вжитку.

Як заявив мер Геннадій Труханов, за даними  профільних фахівців, найближчим часом кількість уламків, бруду, сміття збільшуватиметься. Найбільшу небезпеку становлять річкові міни, які було змито бурхливим потоком, та наразі вони дрейфують у акваторії Чорного моря. 

"Вони невеликі за розміром и можуть бути непомітними у воді. Їх розмінування неможливо, тому воно буде здійснюватися на місці. У зв’язку з небезпекою на узбережжі посилені безпекові заходи", - заявив очільник міста.

Мер підкреслив, що купання в морі заборонено. Наразі всі відповідні служби задіяні для ліквідування наслідків. Для цього також залучать портові буксири, готуються майданчики  для тимчасового складуванні сміття.  

Як повідомляв УНІАН, через підрив дамби Каховської ГЕС, який 6 червня вчинили російські військові, вода затопила десятки населених пунктів. Відомо про загиблих громадян, які не змогли врятуватися. Під водою опинилися тисячі гектарів цінних заповідних земель, загинули птахи та тварини.

Вас також можуть зацікавити новини: