За дотриманням карантинних умов на ринку стежать поліцейські / фото REUTERS

У Чернівцях сьогодні вранці відновили роботу продуктові сектори місцевих ринків.

Як повідомив кореспонденту УНІАН генеральний директор найбільшого у Чернівцях «Калинівського ринку» Ігор Маслянчук, підприємці відновили торгівлю продовольчими товарами на підставі рішення виконавчого комітету Чернівецької міськради, що було ухвалене учора, 27 квітня, після акції протесту працівників ринків.

«Люди працюють, хоча не так активно і жваво, як це було перед Великоднем. Наскільки я розумію, інформація про вчорашнє рішення виконкому ще не до всіх дійшла: в одному із продовольчих секторів нашого ринку сьогодні практично всі вийшли на роботу. В іншому – тільки половина підприємців», – сказав Маслянчук.

Відео дня

Водночас він додав, що адміністрація ринку проводить профілактичні заходи, закликаючи підприємців та відвідувачів користуватися засобами індивідуального захисту і дотримуватися всіх вимог безпеки під час карантину.

За словами Маслянчука, на ринку патрулюють також співробітники поліції, які стежать за дотриманням карантинних умов.

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня група підприємців кількох чернівецьких ринків провела акцію протесту під будівлею Чернівецької обласної державної адміністрації, вимагаючи у представників місцевої влади дозволити роботу продовольчих ринків у період карантину.

Пізніше у Чернівецькій міськраді скликали позачергове засідання виконавчого комітету, під час якого ухвалили рішення про надання дозволу місцевим ринкам працювати.

Напередодні міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявляв, що таке рішення буде незаконним, і може бути оскаржене у суді. Щоправда, після його ухвалення посадовець підписав його.

Як відомо, Кабінет міністрів України у середу, 29 квітня, планує розглянути питання відновлення роботи деяких продовольчих ринків на час карантину.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це стало можливим завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю.