Будинок в Миколаєві / фото facebook.com/DSNSMYKOL

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ситуація в Миколаєві та області - трансляція нижче:

21:42 У Миколаєві пролунало два потужні вибухи.

21:30 У Миколаєві був потужний вибух. Все в укриття!

Відео дня

20:30 Піротехніки на Миколаївщині протягом 22 квітня відпрацювали 30 заявок, вилучивши вісім вибухонебезпечних предметів.

18:48 Вечірнє зведення від Генерального штабу ЗСУ:

На Південному напрямку, в районі населеного пункту Олександрівка, війська РФ здійснюють оборону зайнятих позицій. Проводять повітряну розвідку. Не виключається ведення штурмових дій з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області.

17:47 За фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднані з вбивством, Миколаївська обласна прокуратура розпочала сім кримінальних проваджень.

16:57 З початку війни, внаслідок бойових дій, в селі Чорнобаївка пошкоджено 197 житлових будинків - сільрада.

16:28 Поблизу Миколаєва підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ знищили безпілотник військ РФ "Елерон", — оперативне командування "Південь" (станом на ранок 22 квітня).

15:07 У Миколаєві відновили залізничне сполучення міста з іншими областями. Влада Миколаєва відновила пошкоджене в результаті атак вс рф залізничне сполучення міста з іншими областями. Про це розповів заступник голови Миколаївської ОВА Георгій Решетилов.

13:36 За дві доби, 20 та 21 квітня, на Миколаївщині поранення отримали 20 людей. Дітей серед постраждалих немає — голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

12:25 За минулі дві доби на Миколаївщині поранення отримали 20 людей. На щастя, дітей серед постраждалих немає. Більшість постраждалих – цивільні. Всі вони доставлені до медичних закладів та отримують необхідну допомогу. Загалом станом на сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 219 громадян, які постраждали від атак окупантів Миколаївської області.

12:04 Станом на 22 квітня в Миколаєві працюють над відновленням водопостачання за рахунок буріння свердловин та встановлення очисного обладнання — Олександр Сєнкевич.

11:29 "Зварювальники намагалися полагодити трубу, там почався бій", - Кім про ремонт водопроводу на Миколаїв. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. "Щодо води ситуація – ми намагаємось її лагодити. Чесно кажучи, мені 20 хвилин тому доповіли, що не вдалося полагодити, бо два зварювальники… – там зона бойових дій, це не наша територія, там почався бій… – вони відійшли. Просимо інших або шукатимемо тих, хто зможе під кулями працювати, варити, бо це не дуже просте завдання для цивільних – вони ризикують. Це проблема, там була бригада, є труба, яку треба полагодити, але почався бій, і вони відійшли", - розповів Кім.

11:02 Кім про переклад Марченка з Миколаєва: "Військові вирішили, що він потрібний для більш важливого завдання" Голова обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що генерал Дмитро Марченко виконав на "п'ять із плюсом" завдання з оборони Миколаєва, а потім було переведено для виконання інших важливих завдань.

10:27 Зранку 22 квітня у Миколаєві на маршрути вийшла 181 одиниця громадського транспорту. Тролейбуси №2: Миколаїв-Пасажирський - Намив (з берегом) №4: Миколаїв Вантажний - Намив №6: 3-тя Воєнна - Намив (без берега) Трамваї №1: Яхт-клуб - Широка Балка №3: ЧСЗ - 10-та Воєнна №6: Промзона - Центральний ринок №7: Широка Балка - Центральний ринок №10: Промзона - Широка Балка №11: Центральний ринок - 10-та Воєнна Автобуси 6-та Слобідська - мкрн Кульбакине вул. Садова - Ракетне Урочище Пушкінське кільце - Тернівка 6-та Слобідська - Фуршет Приватні перевізники № 1, 2, 3, 15, 16, 18, 21, 23, 26, 31, 34, 43, 44, 45, 52, 53, 54, 56, 62, 75, 82, 86, 87, 89 Орієнтовний графік роботи громадського транспорту: 6:30 - 19:00.

10:09 Сенкевич назвав терміни відновлення водопостачання: Вода з крана у Миколаєві — перспектива кількох тижнів Міський голова заявив, що через постійні обстріли в зоні бойових дій ремонт трубопроводу зривається. Як альтернатива місцева влада покладається на підземні води. "Паралельно ми займаємося підготовкою нового рішення, а саме парканом підземних вод та передачею їх на очищення, щоб люди могли отримувати воду незалежно від трубопроводу, який може бути пошкоджений та відремонтував найближчим часом, а потім пошкоджений заново", — повідомив Олександр Сенкевич. За розрахунками комунальних служб, на вирішення питання з водою піде менше місяця.

9:56 Всього з початку повномасштабної війни українські військові відправили на той світ 21 тисячу 200 орків.

9:26 Оперативне зведення від Генштабу на 6:00 ▪️На Південнобузькому напрямку противник продовжує вогневий вплив на підрозділи Сил оборони, намагався провести розвідку боєм у районі Трудолюбівки, зазнав втрат, відійшов на раніше зайняті позиції. ▪️ Крім того, батальйонна тактична група 136-ї окремої мотострілецької бригади 58 загальновійськової армії Південного військового округу, що діяла на Курахівському напрямку, зазнала значних втрат у живій силі (до 250 осіб) і втратила до 10 одиниць реактивних та ствольних систем.

06:00 У Миколаєві, як і раніше, відсутнє водопостачання. Влада організовує підвезення технічної води населенню.

Також у місті спостерігаються окремі відключення електрики, але їх швидко ліквідують.

У Миколаївській області без світла залишаються Снігурівка, Широке, Прибузьке, Засілля, Новомиколаївка.

04:00 Напередодні увечері у Миколаєві прогриміли вибухи. Інформацію про нові обстріли підтвердив мер міста.

01:30 Ситуація у Херсонській та Миколаївській областях залишається напруженою. За добу українські захисники відбили дві атаки противника при спробі просунутися до адмінкордону з Миколаївською областю. У ході боїв окупанти зазнали втрат і відступили.