Головні новини України 22 лютого / фото УНІАН, Микола Тис

В Україні зафіксовано понад 3 тисячі випадків захворювання коронавірусом. На Прикарпатті посилили карантин.

Захворюваність коронавірусом

В Україні за добу виявили 3206 нових хворих на COVID-19. Одужало вдвоє менше - 1353 людини.

Всього за весь час пандемії в Україні захворіли 1307662 людини, з них 1147426 одужали, летальних випадків — 25156.

Посилення карантину в Прикарпатті

В Івано-Франківській зоні посилили карантин через спалах коронавірусу. У регіоні діятимуть обмеження "червоної зони": забороняються культурні та розважальні заходи, на дорогах області працюють блокпости. У коронавірусних лікарнях регіону заповнено понад 90% ліжко-місць.

Кількість інфікованих в регіоні стрімко зростає. Також зростання числа хворих коронавірусом зафіксовано у Вінницькій і Закарпатській областях.

Вакцинація від коронавірусу

В Офісі президента сподіваються, що перша партія вакцини від коронавірусу прибуде в Україну 23 лютого. Потім кожні 10 днів будуть доставлені нові партії. Володимир Зеленський пообіцяв, що кожен українець зможе безкоштовно отримати щеплення від коронавірусу, дотримуючись черги.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що Україна закупить 5 мільйонів додаткових доз американської вакцини NovaVax, поставки якої почнуться в липні 2021 року.

Новини України 22 лютого 2021 року / Фото REUTERS

Перемир'я на Донбасі

За минулу добу на Донбасі зафіксовано одне порушення режиму тиші. Поблизу населеного пункту Світлодарськ російські війська зробили кілька пострілів зі снайперської зброї в бік українських військових. В районі шахти "Бухтовка" близько 14:00 російськими окупаційними військами було вбито українського військового пострілом з гранатомета.

Головнокомандувач ЗСУ стверджує, що режим припинення вогню на Донбасі діє вже понад 200 днів, попри втрати серед українських військових.

Головні новини України: що важливо знати 22 лютого 2021