Окупанти збирають підписи мешканців Енергодару, щоб ввести в оману МАГАТЕ - ЦПД

Російські загарбники збирають підписи мешканців окупованого Енергодару для введення в оману представників Міжнародного агентства з атомної енергії.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді з національної безпеки і оборони України в Telegram.

"Ворог створив дезінформаційний лист представникам МАГАТЕ і збирає підписи населення Енергодара", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, окупанти продовжують розвивати дезінформаційну кампанію щодо обстрілів ЗАЕС нібито українськими військовими.

"Зараз ворог збирає підписи населення Енергодара під заявою, в якій вимагають припинити обстріл атомної станції нібито силами ЗСУ. Це маніпуляція, мета якої введення в оману внутрішнього населення тимчасово окупованих територій, а також інспекції МАГАТЕ", - наголошується у повідомленні.

При цьому, російські окупанти катують працівників ЗАЕС, щоб змусити їх нічого не розповідати інспекторам МАГАТЕ про ризики для нормальної роботи станції.

"Таким чином рашисти штучно створюють умови, щоб МАГАТЕ зробило потрібні їм висновки, а у всіх проблемах звинуватило Україну!", - йдеться у повідомленні.

Загроза ядерної аварії на Запорізькій АЕС

За даними WSJ, росіяни утримують на території станції понад 500 своїх військових, техніку й створюють навколо неї траншеї.

25 серпня внаслідок дій окупантів вперше в історії відбулося повне відключення Запорізької атомної електростанції від енергомережі.

26 серпня повідомлялось, що окупанти перебили останню лінію сполучення Запорізької АЕС з українською системою. Проте фахівці швидко під'єднали один із зупинених енергоблоків до енергомережі.

За інформацією розвідки, зараз окупанти вичікують момент і роблять останні приготування для підключення ЗАЕС до своєї мережі.

Вас також можуть зацікавити новини: