Захід є частиною серії активностей, до яких Ініціатива долучилася разом зі світовою спільнотою у сфері інтелектуальної власності, присвячених Міжнародному дню ІВ (26 квітня). Участь у вебінарі є безкоштовною за умови попередньої реєстрації.

В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «‎Чисте небо», зазначає, що одна з ключових цілей спілки —  це збільшення обізнаності про те, наскільки негативно впливає діяльність нелегального бізнесу на потенціал розвитку тієї чи іншої галузі. Одним із способів уникнення цього впливу та поліпшення стану економіки є навчання інструментам, що допоможуть попередити або запобігти порушенню прав інтелектуальної власності. «Зазвичай ми проводимо подібні закриті заходи для учасників «‎Чистого неба». Це буде перший відкритий вебінар для всіх причетних до захисту прав ІВ та зацікавлених у цій сфері, з акцентом на практичні поради і розгляд кейсів від експертів та отримання чек-листа для ефективних способів захисту контенту».

На заході про моніторинг та блокування додатків і рекламних оголошень розповість Дмитро Левін, керівник Центру моніторингу контенту Ініціативи «‎Чисте небо». Розкриє особливості моніторингу і блокування VOD контенту Василь Олексієвець, Product менеджер сервісного продукту із захисту інтелектуальної власності SUDUM Україна. Щодо кримінальної відповідальності за порушення прав ІВ в інтернеті, а також особливостей фіксації правопорушень та підготовки заяв у правоохоронні органи пояснить Олександр Папуця, керівник Адвокатського об'єднання Smartsolutions Law Group. Модеруватиме подію В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «‎Чисте небо».

Відео дня

Приєднатися до обговорення важливої для багатьох галузей теми захисту прав Інтелектуальної власності можна 19 травня о 17:00. Участь у вебінарі — безкоштовна, за умови попередньої реєстрації. Зареєструватись можна за посиланням до 17:00 18 травня: https://forms.gle/8eHS7oKJA7ZtHemc8. Після реєстрації учасники отримають посилання на вебінар у Zoom. Якщо виникають додаткові питання щодо вебінару, необхідно звернутися за адресою: legalcontentua@gmail.com.

У разі виникнення питань із захисту ІВ, можна залишити відповідний запит на «‎Гарячій ліній проти піратства» — це проєкт, започаткований Ініціативою «‎Чисте небо», який супроводжують практикуючі юристи, адвокати й експерти у сфері захисту прав інтелектуальної власності, надаючи безкоштовні консультації правовласникам.

Про Ініціативу «Чисте небо»

Громадська спілка «Ініціатива «Чисте небо» є некомерційним і неприбутковим об'єднанням, створеним з метою розвитку легального аудіовізуального продукту і боротьби з сайтами, що поширюють піратський контент.

Ініціатива нараховує понад 20 учасників та партнерів, серед яких групи 1+1 media, StarLightMedia, Індустріальний телевізійний комітет (ІТК), Українська Антипіратська Асоціація (УАПА), компанії Recreativ, Volia, FILM.UA Group, Smartsolutions Law Group, Gemius, Getty Images, Publicis Group, асоціація ЄМА та інші.