В УЗ осоромилися з вакнацією співробітників / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" потрапила в конфуз через вакцинацію своїх співробітників від COVID-19.  У компанії ніяк не можуть визначитися, яким препаратом будуть прищеплювати залізничників.

Про це свідчать повідомлення прес-служби "Укрзалізниці".

Спочатку з посиланням на в.о. голови правління УЗ Івана Юрика з'явилася інформація, що всіх залізничників будуть вакцинувати препаратом Pfizer. Через пару годин повідомлення на сайті компанії доповнили вакцинами від AstraZeneca та CoronaVac.

Відео дня

"Укрзалізниця - одна з перших державних компаній, яка починає масову вакцинацію своїх працівників. Після вакцинації в Києві братимуть участь інші міста. Вакцинації залізничників буде проводитися вакцинами Pfizer-BioNTech, AstraZeneca і CoronaVac. Працівники київських підрозділів АТ "Укрзалізниця" можуть зареєструватися за допомогою корпоративного каналу інформування співробітників АТ "Укрзалізниця"- цифрового асистента "Букса. Помічник залізничника", - зазначено в повідомленні.

false

Читайте такожПом'якшення карантину в Україні: МОЗ оприлюднило перелік чинних норм

Пізніше інформацію про вакцини й зовсім видалили.

"Укрзалізниця за спільною ініціативою з офісом Президента України розпочинає комплексне щеплення залізничників від COVID-19. На першому етапі будуть вакциновані залізничники в Києві. Укрзалізниця - одна з перших державних компаній, яка починає масову вакцинацію своїх працівників. Після вакцинації в Києві братимуть участь інші міста. Працівники київських підрозділів АТ "Укрзалізниця" можуть зареєструватися за допомогою корпоративного каналу інформування співробітників АТ "Укрзалізниця" - цифрового асистента "Букса. Помічник залізничника", - йдеться у вже відредагованому повідомленні.

false

Тепер же й зовсім не зрозуміло, який препарат будуть колоти працівникам залізниці. До слова, в компанії працюють понад 260 тисяч осіб.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

Зараз щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленої за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute) CoronaVac, розробленої китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, виробленої в Південній Кореї.

Всього з початку кампанії з вакцинації від COVID - 19 проведено 1 млн 831 тис. Повністю вакциновані (отримали дві дози вакцини) 287 тис. 884 людини.