Поліція затьримала автобуси / фото facebook.com/UA.KyivPolice

Поліція Києва встановила факт організованого підвозу громадян із Житомирської області до виборчих дільниць у Святошинському районі столиці.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, сьогодні надійшло повідомлення про виявлення двох автобусів з громадянами біля виборчих дільниць у зазначеному районі столиці.

Читайте також"Зробите мені статистику": волонтер дозволив сім разів поспіль пройти опитування від Зеленського (відео)

Відео дня

«Поліцейські виявили два автобуси, в яких перебувало 132 особи. Наразі усіх громадян запрошено до Святошинського управління поліції для встановлення їх анкетних даних та отримання пояснень щодо мети організованої поїздки до Києва», - йдеться у повідомленні.

У ході першочергових слідчих дій правоохоронці уже встановили особу, яка підозрюється в організації цієї поїздки громадян із Житомирщини до Києва.

фото facebook.com/UA.KyivPolice

Зібрані відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Святошинського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на строк від 2 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини цієї події.

Місцеві вибори в Україні-2020

  • У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Українці сьогодні обирають депутатів обласних, районних, міських, селищних та сільських рад, а також міських, селищних та сільських голів, мерів міст.
  • Виборчі дільниці працюють 25 жовтня з 8:00 до 20:00.