Поки про причину смерті не повідомляють / фото УНІАН

Помер засновник та очільник інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко. Його смерть настала у Києві сьогодні, 28 травня. Про це повідомили журналісти видання.

Олександр Мартиненко народився у 1960 році, закінчив економічний факультет Харківського державного університету. Впродовж двох років працював кореспондентом, редактором відділу газети "Орієнтир Діп", а у 1992 році став головним редактором агентства "Харків-новини". Тоді ж Мартиненко створив та став керівником "Інтерфакс-Україна". 

Крім того, він був заступником голови (1991) і консультантом (2001) Адміністрації президента України, прессекретарем президента України (1998-2001), секретарем Ради з питань інформаційної політики при президентові України (2001-2002), членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (2002-2003).

Відео дня

Також Мартиненко за життя отримав такі нагороди:

  • кавалер ордена "За заслуги" III ступеня (2022),
  • ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (2020).

У 2010 році він став заслуженим журналістом України. 

Наразі причина смерті невідома.

Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним Олександра Мартиненка.

Смерть видатних українців - останні новини

Як писав УНІАН, 11 травня помер український спортивний журналіст та коментатор Сергій Савелій. На момент смерті йому було 68 років. Останнім часом його турбували проблеми зі здоров'ям.

Також повідомлялось, що в Одесі під час російської ракетної атаки загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв. 44-річного чоловіка знайшли мертвим неподалік від будівлі що палала через ракетний удар, який був завданий по узбережжю Чорного моря.

Вас також можуть зацікавити новини: