В Україні продовжує працювати компанія, що поставляла щебінь на окуповані території / скріншот з відео

Карʼєри компанії "Юнігран", яка поставляла щебінь в так звані "ДНР" та "ЛНР", продовжують працювати в Україні навіть після запровадження санкцій. Про це йде мова в опублікованому "Украина сейчас" рзслідуванні, в якому журналісти показали обʼєкти санкціонованого підприємства, де працює техніка й ведуться роботи. 

Нагадаємо, 12 травня 2023 року президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти групи компаній "Юнігран. 

Загальна вартість компанії до війни оцінювалась у 200 мільйонів доларів.

Власника компанії, громадянина Росії Ігоря Наумця позбавили українського громадянства, а сам він втік з України. 

Активи компанії арештували, а майно планували націоналізувати та передати до АРМИ. 

Однак сталось інакше — "рятувати" компанію, яка допомагала російському  агресору, взявся відомий український бізнесмен Сергій Шапран, який став тіньовим куратором "Юнігран", повідомляє видання.

За інформацією журналістів, на сьогодні  Шапран управляє санкційним бізнесом — разом із депутатом від забороненої ОПЗЖ Володимиром Осіповим. 

Окрім цього, Шапран пообіцяв Ігорю Наумцю повернути громадянство та зняти санкції з "Юнігран" в обмін на 50% компанії. 

Варто зауважити, що все ж Шапрану вдалось реанімувати бізнес росіянина Наумця  — арешти майна відмінені, активи - виведені, а компанія продовжує працювати на гаманець Шапрана.

На відео видно інтенсивну роботу "юнігранівської" техніки на Малинському кар'єрі. У квітні за рішенням Подільського райсуду Києва, з арештованих вагонів зняли арешт. 

На відео також є ще одне підприємство "Юнігран", Житомирська область, де виготовляють вироби з бетону. 

Більше того, журналісти переконались, що піщаний кар'єр компанії "Юнігран" у Київській області — також продовжує працювати. 

Варто зауважити, що сама компанія  "Юнігран" не є надрокористувачем, вона надає послуги буропідривних робіт "під ключ" і не лише кар'єрам своєї групи.