Пореченков рекламував кисломолочний продукт «Актімель» / Скріншот

Французька компанія Danone припиняє в Росії рекламу своєї продукції за участі російського актора Михайла Пореченкова, який у 2014 році стріляв з кулемета в Донецькому аеропорту по українських захисниках у касці з написом «Пресса».

Про це посол України у Франції Олег Шамшур повідомив у мікроблозі Twitter.

«Маю для вас добрі новини. Щойно мені зателефонував генеральний секретар Danone (Франція) Матіас Вішера. Компанія припиняє рекламну кампанію за участі Пореченкова. Швидка і адекватна реакція. А от тепер, коли апетит вже не псують, смачного», - заявив Шамшур.

Відео дня

Читайте такожНе тільки "Велюр": журналісти показали, як дружина нардепа Тищенка заробляє під час карантину (відео)

Як відомо, російський підрозділ міжнародної групи Danone до нового рекламного ролику долучив скандального російського актора Михайла Пореченкова, який брав участь у бойових діях на Донбасі й обстрілював українських військових. Пореченков рекламував кисломолочний продукт «Актімель».

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році російський актор Михайло Пореченков відвідав підконтрольний бойовикам український Донецьк. Після чого в Інтернеті з'явився відеозапис, на якому Пореченков у касці з написом «Пресса» стріляв з кулемета в сторону Донецького аеропорту, який захищали українські силовики. Офіційною метою приїзду Пореченкова до Донецька був показ забороненого в Україні фільму «Піддубний», де актор зіграв головну роль.

СБУ відкрила головне провадження проти Пореченкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої «ДНР».

Крім того, Слідчим управлінням МВС України відкрито кримінальне провадження щодо Пореченкова за ст. 260 ч. 4 КК України (участь у складі воєнізованих або збройних формувань у нападі на підприємства, організації або громадян).

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Пореченков у Донецьку «у складі озброєної банди особисто брав участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, повною мірою викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України».

На початку 2015 року правоохоронні органи України оголосили Пореченкова в розшук.