Володимир Зеленський / president.gov.ua

За вчорашню добу вдалося врятувати та вивезти на вільну територію України понад 60 тисяч наших громадян.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні.

"Вчора щогодини надходила оновлена інформація про людей, яких вдалося вивести на вільну територію країни. Загалом за вчорашню добу плюс ще тих, хто не встиг до ночі і продовжували евакуацію вранці, вдалося врятувати понад 60 тисяч наших громадян", - сказав він.

Відео дня

Президент України наголосив, що сьогодні ми знову забезпечуємо гуманітарні коридори для наших міст - автобуси вже вирушили, вантажівки вже в дорозі з їжею, з водою з медикаментами - Маріуполь, Волноваха, Ізюм, Суми і область, міста і містечка Київської області - Буча, Бородянка, Ірпінь, Гостомель.

"Серце розривається від того, що окупанти зробили з нашими містами, з нашою державою. І від того, що вони хочуть зробити з нашими людьми, які потребують термінової допомоги. Російські війська вже створили гуманітарну катастрофу в Україні, але це для них частина плану - вони хочуть принизити наших людей, щоб вони на колінах брали хліб воду з рук окупантів, щоб українці могли врятувати життя, тільки поїхавши на окуповану територію або в Росію", - наголосив Зеленський.

За його словами, тому вони блокують Маріуполь, тому вони блокують Волноваху, блокують і інші міста. Він додав, що окупанти спеціально організовують це знущання, щоб дати своїм пропагандистським каналам новий матеріал.

"Просто потвори", - сказав Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: