Пожежі на Луганщині - зворушливе відео, як мешканці подякували рятувальникам / facebook.com/temnozora

Мешканці Луганської області вранці 10 жовтня зібралися на вулицях міст, щоб подякувати рятувальникам за їхню роботу у ліквідації пожеж в регіоні.

Зворушливими кадрами у Facebook поділилася місцева кореспондентка Ірина Козирєва.

Читайте такожКПВВ "Станиця Луганська" може відновити роботу за добу - Шмигаль

Відео дня

«Дуже емоційний ранок. Жителі Луганщини вийшли на вулиці, аби провести додому ДСНСників з сусідніх областей, які приїхали нас рятувати від масштабних пожеж, що не вщухали цілий тиждень. Нам справді допомогли, і переоцінити це дуже важко», – йдеться у повідомленні.

Люди проводжали пожежників додому листівками й оплесками, викрикуючи: «Дякуємо!».

Масштабні лісові пожежі на Луганщині

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували. За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень.
  • 1 жовтня КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закрили через небезпеку поширення вогню.
  • За даними ДСНС, найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.
  • Рятувальникам вдалось не допустити поширення вогню на електропідстанцію та магістральний газопровід поблизу села Артема у Станично-Луганському районі Луганської області.
  • 8 жовтня, станом на 9:00, всі пожежі в природних екосистемах на території Луганської області ліквідовані. Гасіння тривало протягом тижня.