Тимофія Дегальцева транспортували до запорізької лікарні на реанімобілі приватної клініки, поділилася Злата Некрасова / фото УНІАН

Для порятунку 12-річного Тимофія Дегальцева, якому стало зле в дитячому таборі у Херсонській області, на прохання матері була проведена ціла "спецоперація" – дитину транспортували в запорізьку лікарню на реанімобілі приватної клініки з Дніпра. Вартість реанімобіля була космічною – 60 тисяч гривень.

Мати попросила забрати хлопчика з лікарні Генічеська, оскільки там не було обладнання, яке дозволило б зрозуміти, що з ним відбувається, написала на своїй сторінці у Facebook заступниця голови Запорізької обласної держадміністрації Злата Некрасова.

За її словами, жінка зв'язалася з нею ввечері в неділю, 22 серпня, і просила про транспортування. Чиновниця зазначила, що запорізькі реанімобілі не могли просто поїхати в іншу область і забрати дитину з лікарні, оскільки це незаконно.

Відео дня

Читайте такожУ Запоріжжі немовля обпекли в перинатальному центрі одразу після народження"Мало того, дистанція дуже довга, дорога погана, нам потрібен був не просто реанімобіль, а той який є тільки в місті Дніпро (в приватній клініці), реанімобіль максимального комфорту без здригань на дорогах, ціна його була космічна – 60 тис. грн, але ми розуміли, що від цього залежало все, це був останній шанс, який ми використовували", – зазначила Некрасова.

Заступниця голови ОДА додала, що гроші допомогли зібрати люди.

"...Ми зробили все для його порятунку, все... Мама хапалася за кожну ниточку... Ми всі вірили... До останнього вірили... Як язик повертається у тих, хто пише, що мама на цьому заробила!!!... Немає слів...", – підкреслила чиновниця.

Раніше стало відомо, що 22 серпня в одному з таборів у Херсонській області Тимофію Дегальцеву різко стало зле під час фізичного навантаження. Дитину без свідомості забрала швидка допомога, у нього були судоми. Хлопчика привезли в лікарню в стані коми. Пізніше дитину транспортували до Запорізької обласної лікарні.

Тимофій Дегальцев / фото actual.today

Після цього – 26 серпня, журналісти дізналися, що Дегальцев помер у лікарні. Хлопчика реанімували 50 хвилин.