У поліції зазначили, що втікач є небезпечним / фото УНІАН

Поліція Полтавщини відмовилася від надання винагороди за інформацію, яка допоможе розшукати полтавця Романа Скрипника, який 23 липня захопив у заручники правоохоронця та погрожував підірвати себе та заручника гранатою.

Про це УНІАН повідомив речник Полтавського облуправління поліції Роман Грішин.

За його словами, оперативно-розшукові заходи для затримання особливо небезпечного зловмисника тривають вже четверту добу. Роботу поліцейських та нацгвардійців ускладнюють персональні навички розшукуваного і специфіка природного ландшафту Миргородського району.

Відео дня

Читайте також"Полтавського терориста" шукають з приборами нічного бачення та квадрокоптерами: злочинець переховується десь у полях

«На підставі даних, отриманих з різних джерел, а також результатів аналізу дій та мотивації зловмисника, поліція сформувала його психолого-криміналістичний портрет. Зокрема, полтавець має військовий вишкіл та навички виживання в екстремальних умовах. Також відомо, що він має проблеми із психічним здоров’ям на фоні вживання наркотичних засобів. Ці складові психологічного портрета працівники поліції враховують при здійсненні оперативно-розшукових заходів», - каже Грішин.

Він також додає, що правоохоронці зважили усі ризики і закликають людей бути обережними, якщо побачать Романа Скрипника і не затримувати його самостійно.

«Він небезпечний і тому цього робити не слід. Слід негайно телефонувати до поліції», - каже Грішин.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися.

Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, втік у лісопосадку.

До пошуків зловмисника було залучено поліцейських, нацгвардійців, кінологів з собаками, фахівців з квадрокоптером, вертоліт.

Створено оперативний штаб у складі працівників прокуратури Полтавської області, Головного управління Нацполіціі та управління СБУ в області.