Один з пропагандистів має російський паспорт / фото ssu.gov.ua

У Києві припинено діяльність групи проросійських пропагандистів, які закликали до порушення територіальної цілісності України.

Читайте також"Це їхня звичайна технологія": в СБУ пояснили, як пропагандисти Міноборони РФ потрапили в КиївПро це повідомила прес-служба Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

За даними досудового слідства, пропагандисти, один із яких має російський паспорт, знімали та поширювали в інтернеті сепаратистські матеріали та сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі.

Відео дня

Зловмисники, зокрема, агітували за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень. Також встановлено, що вони часто були учасниками маніпулятивних сюжетів на російських пропагандистських телеканалах.

Експертиза засвідчила, що відзняті зловмисниками відеоматеріали містять публічні заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали / фото ssu.gov.ua

Під час слідчих дій за місцями проживання і тимчасового перебування учасників групи правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про антидержавні інформаційні кампанії, надані спонсорами з РФ гроші, носії інформації та заборонену українським законодавством літературу, а також пам’ятні відзнаки Московського вищого військового командного училища.

Організатору групи та його спільнику повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо можливої причетності окремих російських політсил та громадських організацій до фінансування антиукраїнських пропагандистських акцій.