У Криму застрелили чоловіка під час обшуку / фото facebook.com/crimeahrg

У застреленого російськими силовиками 11 травня під час незаконного обшуку в кримському селі Дубки громадянина Узбекистану Набі Рахімова залишилося четверо дітей.

Читайте такожПредставник омбудсмена в'ячеслав Петльований: Українців у РФ саджають в клітки, ставлять на коліна, застосовують психотропиПро це повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook.

«Щоб виправдати свої злочинні дії, ФСБ вже після вбивства порушила ст.317 КК РФ (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Застосування цієї кримінальної статті в Криму порушує норми МГП (міжнародного гуманітарного права)», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Кримської активістки Муміне Салієвої, співробітники ФСБ вивезли у невідомому напрямку дружину Рахімова Сахібу Бурханову та 15-річного сина.

Відомо, що у минулому Рахімов звертався до Європейського суду з прав людини з позовом проти Росії, та у 2014 році йому присудили компенсацію в розмірі 17 тисяч євро.

У вбитого кримчанина залишилися діти / фото facebook.com/crimeahrg

Силовики РФ вбили чоловіка в Криму: що відомо

За інформацією правозахисниці Лутфіє Зудієвої, застрелений був мусульманином. Він заробляв на життя тим, що готував їжу для розговіння на Іфтар. 

За версією силовиків, він чинив їм опір під час обшуку, але правозахисники не вірять в це.