фото УНІАН

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження, в рамках якого викликала на допит Сергія Осипенка, звинуваченого раніше в здійсненні земельних махінацій в Одеській області і в Києві від імені компанії "Ашан-Україна".

Про це delo.ua повідомили власні джерела в СБУ. 

Відомо, що кримінальне провадження відкрито за статтею 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". 

Відео дня

Осипенка викликали на допит до Головного управління СБУ в Київській області на 20 травня на 10:00. При цьому, за інформацією delo.ua, сам Сергій Осипенко наразі перебуває за кордоном, тому правоохоронці у разі його неявки на допит розглядають варіант оголошення його в розшук. 

Нагадаємо, як вже повідомлялося раніше, справа лжедиректора з розвитку компанії "Ашан-Україна" Сергія Осипенка дійшла до президента України Володимира Зеленського: ТОВ "Пелучо" звернулося до глави держави і правоохоронних органів щодо протиправних дій Сергія Осипенка. Мова йде про маніпуляції з метою усунути законних власників від права користування землею в Одеській області.

Так, ТОВ "Пелучо" внаслідок проведення аукціону з продажу арештованого майна в рамках кримінального провадження придбало три земельних ділянки загальною площею 27 га в селі Мізікевича Овідіопольського району Одеської області, однак зіткнулося зі схемою, внаслідок якої тепер змушений боротися за своє законно придбане майно.